Angajaţii Ministerului Culturii, umiliţi pentru că au cerut măsuri de protecţie în perioada Stării de Alertă

M.A.
Miscellanea / 27 mai 2020

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Sindicatul Culturalia a sesizat conducerea Ministerului Culturii cu solicitarea de cercetare administrativă a directorului Direcţiei Achiziţii şi a unui consilier din aceeaşi Direcţie, după ce aceştia, într-o comunicare oficială, adresată inclusiv ministrului şi sindicatului, au folosit termeni peiorativi, au catalogat drept ,"penibilă" cererea de informaţii privind măsurile luate împotriva COVID-19 şi au făcut aluzii privind consumul de spirt medicinal, se arată într-un comunicat al sindicatului remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, cele două funcţionare publice, angajate ale instituţiei, au întocmit şi trimis către sindicat, dar şi către ministru, o adresă batjocoritoare, cu antetul instituţiei, ca răspuns la o cerere de informare cu privire la măsurile luate pentru protecţia angajaţilor din minister în perioada Stării de Alertă, conform Legii nr.55/2020.

"Aceste manifestări aduc atingere prestigiului autorităţii/ instituţiei publice în care ne desfăşurăm activitatea, în condiţiile în care Sindicatul nu a făcut altceva decât să solicite ca angajaţii să fie protejaţi în momentul revenirii la locul de muncă, iar ca drept răspuns noi nu am fost decât ridiculizaţi de către unii dintre funcţionarii publici din minister, cu funcţie de conducere", se arată în sesizarea înregistrată la cabinetul ministrului Culturii.

De asemenea, Sindicatul Culturalia urmează să sesizeze Comisia de Disciplină din cadrul Ministerului Culturii, pentru a verifica dacă au fost încălcate prevederile Codului Administrativ.

În data de 20 mai, Sindicatul Culturalia a transmis conducerii Ministerului o adresă prin care cerea să fie prezentate măsurile luate pentru protecţia angajaţilor care revin la lucru, în timpul stării de alertă. Adresa a ajuns la ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, care a direcţionat-o spre soluţionare către Secretarul de Stat Cosmin Marcovici. Acesta, la rândul său, a transmis-o către Direcţia Achiziţii, Administrativ şi Investiţii şi Biroul Comunicare şi Dialog Social, de la care a cerut un punct de vedere. 

Sursa citată menţionează că, în 21 mai, Sindicatul Culturalia a primit un răspuns direct de la Direcţia  Achiziţi, care a sărit peste procedura instituţională. Răspunsul, semnat de directorul Direcţiei Achiziţii şi înaintat inclusiv ministrului, era unul peiorativ. Angajaţii erau informaţi să nu folosească spirtul decât pentru uz extern şi conducerea sindicatului era acuzată de crearea unei situaţii "penibile". În loc să fie depuse toate eforturile ca angajaţii Ministerului Culturii şi ai instituţiilor din subordine să fie protejaţi, aceştia erau ridiculizaţi.

Ana Marin, preşedintele Sindicatului Culturalia, a declarat: "Este inadmisibil ca un salariat al statului, funcţionar public cu funcţie de conducere, să semneze o adresă oficială în acest mod. Noi am cerut, în calitate de reprezentanţi ai majorităţii angajaţilor Ministerului Culturii, să fie respectate toate măsurile pentru protecţia sănătăţii tuturor salariaţilor. Răspunsul a fost de-a dreptul batjocoritor. De aceea, un astfel de comportament nu poate fi tolerat şi nu putem accepta asemenea aroganţe pe banii publici. Sperăm ca domnul ministru Bogdan Gheorghiu, pe care l-am informat atât personal, cât şi în scris, să ia măsurile necesare".

Opinia Cititorului ( 28 )

  1. directorul DAAI al Ministerului Culturii are impresia ca este mai presus de orice, nu este la prima jignire si nici la primul derapaj verbal si / sau faptic.

    1. Are fapte inclusiv care intra sub incidenta legiilor achizitiilor publice, cu pedepse penale, soldate cu inchisoare, doar ca inca nu a depus nimeni (inca vreo sesizare, iar institutiile statului inca nu s-au auto-sesizat prea tare)

      Stimate domnule anonim,

      Corectitudinea , asumarea unei opinii si lipsa de frica Nu se pot numi derapaje verbale sau faptice.  

      Sigur, nu ma înțelegi, altfel cele scrise ar fi asumate sub un nume. 

      Administrația publica, stimate domn anonim se face cu funcționari publici pregătiți profesional, care sunt stăpâniți de valori morale nu de frici si obediență. 

      Ca director am întreprins toate măsurile legale pentru a preveni imbolnivirile cu COVID 19, atat in perioada stării de urgență cat si in actuala perioada.

      Mai mult curaj, domnule anonim.  

      Stimate domnule anonim,

      Lașitatea și faptul ca va ascundeti sub anonimat va permit sa scrieti orice. 

      Va recomand ca in cazul in care dețineți astfel de informații sa formulati plangere penala, în caz contrar puteti raspunde pentru fapta penala de tainuire. 

      Nu este cazul să intru în detalii dar va asigur domnule anonim ca detin cunostintele teoretice si practice, principiile si morala care m au ținut departe de orice risc al săvârșirii unor fapte penale.

      Sa va fie rusine pentru aceste denigrari neasumat! Sunteti un las! 

      Da, sunt mai presus de lașitate, teamă, frica de a avea opinie!

      Dețin integritatea si curajul care fac din mine un om demn!  

      sunt de la CNd si anul trecut am facut un protest la minister, doamna Marin, care reprezinta sindicatul ministerului a iesit chipurile sa ne sprijine, desi nu am cerut niciodata ajutorul unui sindicat din care nu facem parte, si am constatat ca, pe langa faptl ca nu era coerenta si nu cunostea problema cu care ne confruntam, mai incerca sa ne puna si bete in roate, ridicand in slavi ministrul si conducerea de la vremea respectiva. multi dintre colegi indemnandu-ne sa folosim ouale si sa o alungam pe doamna. am fost foarte dezamagiti de ceea ce s-a intamplat atunci si am oprit protestul tocmai. am facut chiar o sesizare ministrului culturii cu privire la actiunile acestei doamne iar raspunsul ministrului a fost ca se delimiteaza de actiunile sindicatului, respectiv ale doamnei Marin, si ca aceasta reprezinta o mica parte din angajatii acelei institutii. este dezamagitor ca angajatii institutiei centrale de culturasunt reprezentati de un om de o asemenea incultura, care se pare, din cele relatate, ca are mai mult probleme personale cu anumiti angajati, si mai putin interes sa reprezinte institutia pentru obtinerea unor drepturi angajatilor si membrilor acelui sindicat.Mai mult decat dezamagitor, speram sa ia masuri conducerea prin domnul ministru

      Doamna Seimeanu, limbajul si coerenta folosite in raspunsul dumneavoastra ma face sa cred ca doamna cu Sindicatul este doar o fantoma! :))

      Domnu' anonim, stim noi cine e mic, las si gras in Ministerul Culturii (flacau in toata regula). :)))

      Constat cu stupoare, ca functionar public in MC, reprezentat de Ana Marin, care by the way, nu se consulta niciodata cu membrii sindicatului cu privire la demersurile pe care le face in numele nostru, ca duduia aceasta are o problema personala cu o directie din minister si ca se foloseste de o calitate(aceea de presedinte al Sindicatului Culturalia) in mod abuziv. Este mai mult decat frustrant sa platesc lunar o cotizatie si sa citesc cum colegii nostri din teritoriu, cei de la directiile judetene de cultura sunt "racolati" de doamna Marin, desi acest sindicat, prin statutul este al angajatilor din minister, nu si al institutiilor subordonate. Citesc comentariile fanilor doamnei Marin, pe care o platesc lunar sa ma reprezinte si sa imi apere drepturile, libertatile si interesele si imi dau seama ca nu doresc sa fiu reprezentata de o asemenea persoana, scopul acestuia nefiind acela de a defaima institutia si a duce razboaie personale " in numele" unui sindicat. Singura solutie este renuntarea mea (si sper ca vor lua atitudine si alti colegi) la statutul de membru al acestui sindicat si la babilonia creata de o doamna incapabila sa-si insuseasca informatiile transmise in raspunsul la care face referire. Precizez ca despre adresa respectiva nu ne-a fost comunicat faptul ca va fi trimisa conducerii, iar raspunsul (care a fost transmis catre noi, toti membri de sindicat) nu este nici pe departe ofensator, eu, in calitate de angajat ( in numele si fara stiinta caruia a fost transmisa solicitarea doamnei Marin) considerand mai partinitoare, fara sens si chiar penibila situatia creata de acea solicitare. Mai mult de atat, doamna Marin stie ca exista probleme mult mai grave legate de fondurile colectate de Sindicat, pe care ea, in calitatea ei de presedinte le-a folosit, neputand justifica lipsa acestor fonduri. So...sa rezolvam probleme in interior, pentru ca membrii de sindicat nu va platesc, doamna Marin sa va "distrati" pe banii nostri!

      Dacă ceea ce spuneți este adevărat, ar trebui sa depuneți plângere. Ce înseamnă a se sesiza "prea tare"? Sunt interesata de subiect. Încă de anul trecut, când la Ministerul Culturii conducerea PSD ista a angajat pe ușa din dos o serie de funcționari, am scris despre subiect. Inclusiv despre Tudor Biaciu, cel care recunoștea fățiș ca primea mită. Ma puteți pune în legătură cu cele 2 părți implicate direct? MULȚUMESC!

      0737907865

      Va rog sa ma contactați! Va pot raspunde la orice intrebare! 

      Da-mi o modalitate de contact si te voi contacta pentru raspuns la opinia 1.1

      ca angajat si membru de sindicat ma simt revoltat! Adresa dumneavoastra doamna Marin nu a fost crisa la solicitarea noatra , membrii de sindicat! Toate măsurile luate de doamna Seimeanu ne au asigurat sănătatea la birou in această perioada de pandemie. Poate acum ca ati inceput acest scandal poate ne veti spune cine sunt membrii de sindicat in numele cărora ati formulat solicitarea.

      Poate ne povestiți doamna Marin si ce se intampla cu fondurile de la sindicat. sau care este temeiul legal care vă permite sa încasati fonduri de la DJC uri. 

      In final, multumesc colegilor de la administrativ. 

      Rusine sa va fie doamnă Marin ca trage ti instituția în astfel de demersuri pe cat de mincinoase pe atat de penibile. 

    Dar oare de ce doamna Președinte a acestui renumit sindicat nu arata și adresa dumneaei prin care cerea informatii(aberand într un mod mai mult decât exagerat)? Asa ar fi frumos domnilor, cei care ați scris articolul (pe genuchi!). Și mai interesant este ca doamna Președinte nu are capacitatea de a asimila informațiile care i-au fost transmise și mai mult de atât, de văzut faptul ca "reprezintă" angajații unei instituții, fără știrea lor! Doamna Președinte, Ana Marin, funcționar public, plătit din banii Ministerului Culturii nu are activitate, principala ei activitate fiind denigrarea instituției și a angajaților (atât a celor pe care îi reprezinta, cât și a celor mult mai mulți pe care nu îi reprezinta!).

    Am mai auzit de doamna președinta, renumita nepoata a lui Dragnea, cea care făcea vâlvă pe timpul PSD istor acum ceva timp. Se pare ca nu și-a revenit după căderea regimului. Stimata doamna președinta știm ca sunteți mai mult cu interesul personal și ca aveți anumite "resentimente" pentru functionarii din Ministerul Culturii care nu au aderat la sinicacatul dumneavoastră, sa știți ca frustrarea nu are leac. Ne interesează mai mult ce realizări aveți cu acest sindicat și mai puțin numeroasele probleme și frustrări personale!

    1. Anul trecut doamna era nelipsita de la intainirile de taina ale unui trist personaj psd-ist de la etajul 4 din minister. Era toata o veselie si se visa pe cai mari. Ajunsese, desi nu o recomanda nimic profesional, sa verifice activitatea DJC. Ajunsese sa creada ca e locul ei in diverse pozitii de control, ba intern, ba extern ministerului. Mare minune, cum numai ca renumita nepoata e posibil. Dar a dat Dumnezeu o motiune si visele de marire ale doamnei de la sindicat s-au naruit nu insa si rautatea si frustrarile personale. Ajunsese si a ajuns sa transforme sindicatul intr-o societate de detectivi si investigatii oculte pe care, neajutata de pregatirea profesionala necesara dar in care materii se considera o specialista, le interpreteaza ageamiu, bune de reviste can-can. Ce este trist, este ca nu are curajul sa isi asume personal prostatiile si se ascunde in spatele membrilor din sindicat pe care ii face astfel partasi si complici la defaimarile, plangerile penale, acuzele si frustrarile personale.

      O institutie serioasa, care culmea va si gazduieste cu sediul, va achita cheltuielile cu utilitatile, este umbrita de defaimarile si derizoriul situatiilor create de dumneavoastra.

      Doamna de la sindicat, incetati sa mai tarati o instituie serioasa si angajatii sai in mocirla frustrarilor dumneavoastra. 

    Doamna de la sindicatul culturalia face presiuni pe angajatii din teritoriu sa intram in sidicat. Probabil pentru fonduri si cotizatii. Colegii nostri de la DJC Timis ne-au spus ca si ei sunt asaltati de o doamna sa intre intr-un sindicat. Chiar penibil!

    1. Doamna președinte s-a "distrat" pe banii membrilor de sindicat și nu poate justifica sumele lipsa. Probabil încearcă sa convingă în teritoriu pentru a face rost de bani.

      Nu imi vine sa cred ca doamna cu sindicatul Culturalia incearca sa ne racoleze, pe cei din DJC, intr-un sindicat din care stie ca nu putem face parte, doar ca sa ne ia banii! Profesia ma face sa imi pun prima intrebare: - Cum inscrie in contabilitate acesti bani, daca nu ii poate argumenta legal? E posibil ca acolo in inregistrarile contabile sa fie o babilonie de alta natura... Penibila situatie!

    Im opinia mea, daca a fost protejata, prin masurile intreprinse de structura de specialitate a ministerului, sanatatea angajatilor, daca nu s-au inregistrat cazuri de infectari cu noul Coronavirus asa cum s-au inregistrat la nivelul altor intitutii din sistemul public, s-ar putea concluziona ca au fost asigurate , cel putin la nivel minim, conditiile necesare si, un merit ii revine si doamnei director respective care a coordonat actiunea

    cu responsabilitate si profesionalism.  

    Daca nu s-au luat masurile necesare pentru protejarea sanatatii angajatilor ministerului in situatia pandemiei si, mai mult s-a raspuns sindicatului la modul peiorativ la care se face referire, este grav. Daca insa, doamna director a dispus masuri corecte si a coordonat actiunea asigurand materialele necesare , prevazute de lege, iar salariatii au fost protejati si nu s-au inregistrat imbolnaviri eu cred ca se poate concluziona ca, doamna director a actionat cu profesionalism si responsabilitate.

    1. Intr-o lume normala, adevarul e vizibil si nu are nevoie de sustinatori. Insa intr-o lume in care oameni ca doamna de la sindicat, total nepregatiti, inclusiv profesional, pentru pozitiile pe care le ocupa (intr-o institutie sau intr-un sindicat) au posibilitatea de a influenta negativ spatiul in care traim sau muncim, suntem nevoiti sa ne ridicam vocile pentru a-l sustine. Este clar pentru toata lumea ca atacul doamnei cu sindicatul, pe langa faptul ca e unul "Fake news" este si penibil. Orice angajat din minister poate confirma ca in minister masurile au fost luate din primul moment si pana in prezent. Daca ar fi intrebat chiar si un coleg de birou, doamna rau intentionata de la sindicat, ar fi aflat ca demersul dansei nu este aplicat realitatii din minister. Doamna cu sindicatul insa nu a vazut masurile deoarece dansa nu a fost vazuta venind la munca in toata acesta perioada. Faptul ca doamna cu sindicatul nu a vazut masurile luate sau cu rea intentie se face ca nu le vade, nu inseamna ca ele nu s-au luat. Masurile luate sunt vizibile peste tot, de la intrare, la lifturi si pana in toalete. S-au distribuit masti, manusi, dezinfectant, s-au lipit afise, se dezinfecteaza birourile si multe alte masuri vizibile sau mai putin vizibile. Avand in vedere toate acestea, nu imi ramane decat sa constat ca rautatea (si inca ceva vizibil) nu au limite, va faceti de ras doamna de la sindicat, Penibil doamna, PENIBIL!

      sa vi sa spui ca nu au fost aplicate nu stiu ce masuri cand tu nici macar nu ai dat pe la servici, asta inseamna sa fii presedinte de sindicat, fara activitate, platit de la bugetul statului!

    În opinia mea, doamna Director Seimeanu este o persoana cu o conduită profesională ireproșabilă, un om drept și corect, un om care nu fuge din fata greului și care își asumă toate acțiunile și faptele sale.

    1. Asa este, va împărtășim opinia. Problema se pare ca este de partea cealaltă. Banii cheltuiți și toate celelalte, reclamate cu privire la acțiunile făcute de presedinte în numele sindicatului Culturalia.

    Deși nu fac parte din colectivul doamnei director Seimenau, pot să am propria-mi opinie referitoare la articolul publicat, având în vedere că am primit spre informare atât cerere dvs de informații, formulată se pare în necunoștință de cauză de către cei în numele cărora o adresați, cu privire la măsurile luate pentru protecţia angajaţilor din minister în perioada Stării de Alertă, conform Legii nr.55/2020, cât și răspunsul avizat raspunsul avizat al DAAI.

    Mărturisesc că sunt în deplin accord cu o parte din feedback-urile pe care le.ati primit urmare publicarii articolului, astfel că îmi voi exprima opinia, in aceeași notă: 

    1.Nu am înțeles ce vi s-a părut batjocoritor în răspunsul comunicat de către ”cei doi funcționari publici”, dat fiind faptul că s-a răspuns punctual și la obiect, cu toate detaliile aferente.  

    2.De asemenea, nu am înțeles la ce fel de ”manifestări” v-ați referit, și, mai ales, ce ați vrut să spuneți când ați afirmat că ”aduc atingere prestigiului autorităţii/ instituţiei publice în care ne desfăşurăm activitatea”. În opinia mea, mult mai jignitor și incalificabil , atât pentru cei în numele cărora ați făcut solicitarea respectivă - surpriză: fără că aceștia să aibă cunoștință de așa ceva!-, cât și pentru cei cărora v.ati adresat - în speță, dl Ministru-, faptul că v.ati permis, total nejustificat, să cereți explicații/informații despre măsuri începute a fi deja luate și puse în aplicare într.o perioadă anterioară celei la care faceți referire, acestea continuând să fie aplicate chiar și în prezent. Deși, dați de înțeles cum că ați fi fost prezentă în instituție în perioada anterioară și că nu ați fi beneficiat de măsurile respective, am observat totuși, că tot în acea perioadă v.ați remarcat prezența la lucru printr.o strălucită absență; 

    3.Să facem puțină analiză pe textul: ”În loc să fie depuse toate eforturile ca angajaţii Ministerului Culturii noi am cerut, în calitate de reprezentanţi ai majorităţii angajaţilor Ministerului Culturii, să fie respectate toate măsurile pentru protecţia sănătăţii tuturor salariaţilor”.  

    |Stimată doamnă, la care ”noi”vă referiți mai exact? Nu ar fi fost de bun simț ca ”noi” să aibă nume și prenume? ”Noi” nu suntem oarecare, doamnă!  

    Și mai am o dilemă, la care majoritate a angajaților vă referiți, doamnă? Că nu prea știu unde mă încadrez…. 

    În acest context, vă sfătuiesc, stimată doamnă, să lăsați arta scrisului și a exprimării corecte, coerente și asumate în seama celor care sunt beneficiarii unor studii de profil și dețin într-adevăr abilitățile necesare în ale scrisului. 

    4.Va sfătuiesc ca, în loc să vă consumați inutil energia de care dispuneți, pentru a vă ocupa de ”sănătatea tuturor angajaților Ministerului Culturii”, destul de tardiv, recunosc, precum și de soluționarea altor situații în domenii pentru care se pare că nu dețineți nici cunoștințele, nici abilitățile necesare; în loc să vă exersați arta scrisului și a creației, pentru care talentul, sub nicio formă, nu vă recomandă, pentru binele și liniștea dvs, nu credeți că ar mai indicat și mai de ajutor scopului și obiectivelor instituției dacă v.ați face treaba pentru care se presupune că ați fost angajată și pentru care, sunteti plătită, culmea!!!, tot din acei bani publici la care faceți referire? 

    Mă tot întreb, dacă dvs, doamnă, aveți cumva și alte atribuții de îndeplinit în cadrul ministerului, în afară de cea de președinte de sindicat? … 

    Eu cred că, de fapt atitudinea de care dați dovadă, stimată doamnă, este una arogantă și care, da, nu ar trebui tolerată la nivel de instituție publică și, mai ales pe bani publici. 

    5. Pentru a vă face într.adevăr utilă, vă sfătuiesc să vă mai informați, să mai aprofundați și să asimilați, șă fiți practică, astfel încât să abordați situațiile cu mai mult discernământ,obiectivitate, transparență și demnitate. Faptul că doar atacați și acuzati, fără vreo justificare pertinentă, nu vă face cinste și nici nu vă ajută să ieșiți în evidență, în sens pozitiv, vorbind. 

    6. Totodată, va sfătuiesc să vă consiliați mai bine postacii de serviciu, care ar putea să ia aminte la recomandările pe care vi le.am făcut și dvs.  

    7. Iar în privința doamnei Seimeanu, așa cum am cunoscut-o, pot spune doar că e un om foarte bine pregătit din punct de vedere profesional, un om asumat, integru și de bun simț, și nu are legătură cu nimic din ceea ce au scris postacii dvs.  

    8. Nu în ultimul rând, faptul că angajații ”erau informaţi să nu folosească spirtul medicinal decât pentru uz extern”, nu mi s-a părut deloc a fi o aluzie la consumul de acool sanitar, dacă ținem cont de instrucțiunile de utilizare și atenționările înscrise pe etichetele produselor, în general, fapt pentru care, pentru a nu vă mai simți lezată în orgoliu, în cuget și-n simțiri, vă recomand să citiți cu mai multă atenție etichetele produselor, în acest caz, eticheta de pe sticla cu alcool sanitary pe care o postez mai jos), pentru a nu mai da naștere unor interpretări fără valoare.  

    Lectură plăcută! ... 

    Descriere 

    Alcoolul sanitar 70% Mona 500 ml. Alcoolul sanitar este un dezinfectant general pentru uz extern ce poate fi folosit cu încredere pentru igiena umană. Se utilizează ca atare;metoda de aplicare:prin frecare nediluat-3ml, timp de acțiune 1 minut. Produs obtțnut din alcool etilic rafinat, apă, salicilat de etil, tetra-butanol și albastru de metinel. Utilizarea produsului: Biocid de uz general – Dezinfectant general pentru uz extern. Atenție! - Lichid ți vapori foarte inflamabili. - A se pastra departe de caldura,suprafete fierbinti,scantei,flacari sau alte surse de aprindere. - A nu se lasa la indemina copiilor. Masuri de prim ajutor: Contactul cu ochii - Spalare cu multa apa, daca iritatiile persista se consulta prompt medicul specialist. Contactul hainele - se va tine cont ca produsul este inflamabil. Ingerarea produsului – sau a vaporilor un timp indelungat se trateaza similar betiei etilice. Se scoate victima la aer proaspat si daca cantitatea ingerata este semnificativa, se apeleaza la medic. Depozitare: - Pastrati recipientul perfect etans. - A se depozita intr-un spatiu bine ventilat. - A se pastra la rece. 

    Doamna de la sindicat e si angajat al Ministerului Culturii? Ce activitatea profesioanala depune? Eu de cate ori trec prin fata biroului, unde dansa ar trebui sa isi desfasoare activitatea profesionala nu o vad in birou, si trec zilnic de cateva ori fiind colega de etaj.

    Cine ii verifica activitatea profesionala? Timp pentru treburi personale vad ca are, dar pentru treaba profesionala cand? Sau daca nu are activitate profesionala de ce ministerul plateste din bani publici o persoana fara activitate. Unii stau si muncesc pana tarziu iar altii nu muncesc si primesc salarii din bani publici?

    Doamna cu sindicatul, care sustineti nemunca din bani publici, va somez sa prezentati rodul activitatii dumneavoastra profesionale din acest an!... si chiar si din anii anteriori (ca diferente de rezultate nu cred sunt)! PS. Unii poate efectiv au muncit in anul 2020 cat dumneavoastra in toti anii astia de huzur, beneficii! 

    1. Doamna Marin , cate lucruri ati soluționat în cele cinci luni pentru salariul pe care il incasati ? nu va este

      rusine?

      Sunteți o rusine pentru Minister! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb